2018. január 11. 16:38 - TEAharmónia

A nő 50 - Tuti elromlott a mérleg 2.

Csak rossz a tartásom

Az előző rész tartalmából ITT:

Új év reggelén ráálltam a mérlegre, megszületett az elhatározás. Néhány kilót le kell adni, mert ha leülök úgy érzem felgyűrődik a bőr a nyakamig és a gyomrom, hasam csak azért nem, mert a tüdőm megállítja. Ennek köszönhetően persze levegőt se kapok. Viszont a tartásomon javít, mert kihúzom magam, úgy ülök. Ekkor persze megállapítom, nem is vagyok túlsúlyos, csak rossz a tartásom. Aztán ráállok a mérlegre, ami visszaránt a valóságba.

meroszalag.jpg

Fogyni kell és az első számú teendő, hogy mozogjak. Minden héten egyik reggel hajnalban úszni megyek, egyik délután fallabdázok és vasárnap reggel kerékpározok a barátnőmhöz egy kávéra.

A terv az, hogy a mozgással a felesleget leadom, az étkezéssel nem termelek többet, csökkentem a bevitt mennyiséget, iszok és ahol tudom, segítem az emésztésemet.

Mi legyen az ennivalóval?

Kint hideg van, az emésztéshez meleg kell, tehát kerülöm a hűtő táplálékokat és előnyben részesítem a melegítőket.  A kondér (gyomor) alá be kell gyújtani, különben „nem fő meg” a kaja.

Ráadásul a klasszikus fogyókúra télen nem működik, hiszen a szervezet épp arra törekszik, hogy minden felesleges vizet kihajtson a szervezetből, meg ne fagyjon és minél több zsírt növesszen a létfontosságú szervek működésének védelmében. Meleg ruhát ad rájuk. A baj csak az, hogy most rajtam túl meleg ez a ruha. Kicsit túlzásba esett, estem.

Tehát, ha azt a megoldást választanám, hogy nem eszek, vagy nem eszek zsírosan, vagy nem eszek szénhidrátot, vagy csak salátákon és leveken élek, akkor a szervezetem még jobban rááll arra, hogy védenie kell engem és a szerveket, tehát egymás ellen fogunk dolgozni, melynek eredménye csalódás lesz, de nem fogyás. Meg kell alkudnom vele valahol félúton.

tuz.jpg

Nem eszek salátát télen, csak ritkán. Mármint nyers salátát nem eszek. A saláta hűti a szervezetet, gyengíti az emésztést és most a testemen kívül is hideg van, bent a meleget kell tartani. Ezért növesztettem zsírt, csak kicsit sok lett, mint mondtam.

Főtt zöldségekből eszek salátát. Párolt zöldbab, kukorica, répa, burgonya, joghurtos majonézzel vagy olajjal nyakon öntve és rászórok különféle pirított olajos magvakat.

Hús mellé párolt zöldség. Nem eszek sok húst, de azért eszek. Arra figyelek, hogy a hús mellett legyen szénhidrát. Ebéd után egy kis csokika?, egy csokikácska?, hogy a vérnyomásom rendben legyen. A hús fehérje a szénhidrát tüzében ég el. A magyar étkezési szokásokhoz hozzátartozik az ebéd utáni süteményezés. Nem véletlenül. A húsevő magyarnak kellett a szénhidrát, hogy a hús emészthető legyen és ne okozzon puffadást, böfögést, köszvényt. Én nem vagyok sütis, de egy falat csoki jólesik. Szépíti a bőrt! :D :D

TUDTAD, hogy ha köhögsz, akkor érdemes magas kakótartalmú étcsokit enni, mert a teobromin ellazítja az izomszöveteket és nyugtatólag hat?

szeretem_a_csokit_2.jpg

Kerülöm a déli gyümölcsöket, inkább alma vagy körte. A déli gyümölcsök délen nőnek. A melegben. Azért nőnek, azért lédúsak, hogy az ott élőket hűtse. Hát itt most hideg van. Vitamintartalma miatt szoktam enni narancsot, de ritkán. Az alma és a körte a nap melege által letermelte azt a cukormennyiséget, amire télen szükség van, ide vele. 

Zöldségek közül a fekete retek. Imádom. Igazi téli táplálék. Segíti az epetermelést, ébreszti az emésztőrendszert, segít a zsír lebontásában. 

Kenyér. Magvas nem fehér kenyér. 

Mit is csinálok még? Ja, tudom. Nem rohanok a kajával. Nyugodtan eszek és jó alaposan megrágok minden falatot, hogy a gyomrocskámnak ne adjak túl sok feladatot, mert akkor egész nap aludni fogok, hogy ő dolgozni tudjon. Elszipkázza tőlem azt a kis energiát is, amim van. Evés közben nem beszélek és nem iszok!  :D :D

Közben nem iszok, de előtte és utána?

VIZET! Leginkább vizet iszok. Langyos vizet, de minimum szobahőmérsékletűt. Este is iszok. Ott van az ágyam mellett és ha valamiért felébrednék, iszok egy kortyot.

A klasszikus vértisztító teákat kerülöm. Nem jelent megoldást a zsírokra. A vértisztítók vízhajtók, megterhelik a vesét. Észrevetted, hogy télen sokkal kevesebbet iszol mégis sokkal többet jársz pisilni? Dolgozik a vese. A lehető legtöbb vizet üríti ilyenkor, hogy minél kevesebb maradjon a szervezetben. A vese a szervezet mosógépe. Ha meghajtod, mint Zinger a varrógépet, kiborul teljesen. Szegény! Képzeld el, hogy a mosógéped centrifugálásra készül és a mosott ruhákból szívja ki a vizet, hogy minél könnyebb legyen a még maradék szutykot kicentriznie. Közben folyamatosan kapja a vizet és a ruha soha nem lesz annyira száraz, hogy beindíthassa a centrifugát, tehát egyfolytában ürít. Folyamatosan pisilsz, hisz természetéből adódóan a tél hidege miatt pisilni küld, ürítsd a vizet, mert most nem kell, te pedig folyamatosan küldöd rá a plusz parancsot a vizelethajtó teákkal. K.O.

gyomber.jpg

A megoldás az lesz, hogy olyan teákat iszok, melyek az emésztést serkentik.  Mert enni kell, kell a táplálék és kell az energia, tehát itt kell nyakon csípni a huncutját, ezért most több fekete teát iszok vagy oolongot. Reggel nem indulhat a nap tea nélkül és a nap nem fejeződhet be. Kissé keserű teákat iszok, mert a keserű íz most a barátommá vált. A legzsarolóbb módon bomlasztja a zsírok burjánzását, nem építi a szöveteket, nem táplál, viszont segíti a méreganyagok lebontását és kiürülését, ezáltal tisztítja a vért. Nem utolsó sorban feszesíti a bőrt! Wow! Király!

Ezekből szoktam keveréket készíteni a kilók csökkentéséhez: apróbojtorján, citromfű, körömvirág, levendula, katángkóró, cickafark, orbáncfű, valamelyik mentaféle, mate tea vagy rooibos és persze a fekete zsaroló szépség, meg a fahéj és a gyömbér, szegfűszeg és ánizs... :)  

24.jpg

De nem szabad túlzásba vinni, csak addig amíg fogyi van, különben hamar megöregszem és elmegy a kedvem a szextől. Azt meg már csak ne!

(ps.: haladok, lement egy kiló, ha este mérem és két kiló, ha reggel. :D )

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ano50.blog.hu/api/trackback/id/tr5813566717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása